Hur tar man körkortet?

Nedan beskriver vi alla 6 stegen som du går igenom när du ska ta körkortet. Vi gör hela processen smidig och stöttar dig hela vägen. Längre ner finner du även en förklaringsvideo som går igenom hela processen.

1. Skaffa ett körkortstillstånd.

Det första du som vill ta körkort måste göra är att skaffa ett körkortstillstånd. Det gör man här. Därefter ska du besöka valfri optiker och göra en synundersökning som kompletterar din ansökan. Detta sker elektroniskt så när båda delarna är klara får du ditt körkortstillstånd inom en till två veckor.

2. Privat övningskörning

Har du tänkt att övningsköra privat så måste du och din handledare ansöka om handledarskap. Det gör man här. Både eleven och handledaren måste ha gått en introduktionsutbildning (privat handledarekurs) för att få ett godkänt tillstånd. Detta tillstånd behövs dock inte när du kör på en trafikskola.

3. Börja träna

Detta moment, dvs att plugga teori och övningsköra, är det som tar längst tid. Det mest optimala är att plugga teori i samband med att du kör, på så sätt får du en bättre förståelse för det du ska göra i bilen. Välj om du vill köra på trafikskola eller privat. Många väljer att kombinera dessa två, men det går självklart bra att enbart köra på trafikskolan.

Att ta körkort. Alla steg.

4. Riskutbildning, del 1

Riskettan, som den ofta kallas, är en teoretisk utbildning där man tillsammans lyfter och diskuterar olika risker som är typiska för bilister i trafiken. Kursen är ungefär tre timmar lång och hålls på de flesta trafikskolorna. Vi hjälper till med bokning av denna utbildning.

5. Riskutbildning, del 2

Halkbanan, som den ofta kallas, är en praktisk utbildning. Här får du uppleva hur det känns att köra på halt underlag och även, praktiskt, öva på situationer som kan uppstå i trafiken. Utbildningen är cirka fyra timmar lång och den gör man på någon trafikövningsplats. Vi hjälper självklart till med bokningen av denna utbildning också.

6. Boka förarprov

När alla ovanstående moment är klara är det dags att utföra ditt förarprov, dvs teoriprov och körprov. Detta kan man boka privat men självklart kan vi även hjälpa till med bokningen, då får du även göra din uppkörning med samma bil som du övningskört med. Vill man köra intensivt så planerar vi in förarprov direkt efter första lektionen, men om det inte passar just dig att köra intensivt så tar vi bokningen i lugn och ro när du känner dig redo. Efter godkänt teori och körprov så har du ditt efterlängtade körkort.

Vad säger eleverna?

Jag har precis fixat körkortet!! Tusen och stort tack till dig Fredi!🙏..Du visste precis vad jag behövde för att fixa mitt körkort som jag hade kämpat med så länge!! Bästa du!!🤩..min son står på tur till dig!

Vanessa

Jag har kört på fem olika trafikskolor i Stockholm och kan utan minsta tvekan säga att Edsvikens Trafikskola var den bästa. De är oerhört kunniga och nogranna i utvärderingen och bedömningen av din körning och hjälper en genom hela vägen till ett körkort! Rekommenderar varmt till alla som behöver körlektioner värda de pengar man betalar för dem!

Filip

Tack Aso! Idag klarade jag körkortet helt felfritt tack vare dina tre mycket pedagogiska körlektioner. Jag kommer med glädje att rekommendera dig till andra.

Andrés

Wow var ska man börja idag tog jag körkortet, tack vare Fredi han la upp upplägget perfekt & tack vare hans kunskap tog jag körkortet snabbare än jag trodde. Evigt tacksam och rekommenderar Fredi starkt!

Robert

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar?
Tveka inte att kontakta oss!