Riskutbildning del 2

Riskutbildning del 2, eller halkbanan som den ofta kallas, är en praktisk utbildning. Här får du uppleva hur det känns att köra på halt underlag och också praktiskt öva på situationer som kan uppstå i trafiken.

Utbildningen är cirka 4 timmar lång, inklusive pauser, och innehåller:

  • Mänskligt beteende
  • Bilens beteende
  • Körning under särskilda förhållanden

Hur påverkar det mänskliga beteendet din förmåga att framföra en bil och hur påverkar det trafiken?

Upplev svårigheterna med körning på halt underlag och lär dig hur en bil beter sig under annorlunda förhållanden. Övningarna består i att köra bil och du behöver därför ha tillräckliga kunskaper för att genomföra kursen.

Du ska bland annat klara av att:

  • Utföra hårda accelerationer
  • Bromsa från höga hastigheter
  • Köra bil självständigt

Om vi bedömer att dina förkunskaper inte är tillräckligt bra kommer vi att avbryta utbildningen av säkerhetsskäl. Boka inte in en tid för utbildning innan du övningskört tillräckligt för att klara ovanstående moment!

Efter genomförd utbildning meddelar Gillinge Transportstyrelsen elektroniskt att du blivit godkänd.

Glöm inte att ta med legitimation!

Vi hjälper alla våra elever att boka Riskutbildning del 2, då ingår direktbuss fram och tillbaka ifrån Sollentuna centrum.

Pris: 2190 kr

Observera att utbildningen på kvällar och helger kostar 200 kr extra.

Vad säger eleverna?

Hade kört upp tidigare för 4 år sen och orkade verkligen inte köra upp igen utan framgång. Skulle egentligen kört upp i Farsta men fick en tid i Sollentuna som privatist. Ringde till Fredi i ett desperat försök att få lite hjälp innan uppkörningen. Fredi tog hand om allt, gjorde tid för mig i ett fullt schema och var super pedagogisk! Han är är anledningen till varför jag blev godkänd idag. Om du vill ha körkort så måste du ringa Fredi!

Hiba

Återigen, efter att velt lägga till manuellt kort, får jag otroligt bra hjälp från min lärare Fredi.
Med hjälp av hans goda pedagogik och konstruktiv kritik löste jag det manuella körkortet utan problem. Tack så mycket!

Niclas

Jag är supernöjd med Edsviken trafikskola! Läraren Fredi var väldigt bra, serviceminded och vill att man ska lyckas med körkortet direkt! Rekommenderar starkt 🙂

Alicia

Fredi var grym som lärare, tydlig, pedagogisk och ville alltid ens bästa. Jag skulle utan tvekan rekommendera edsvikens trafikskola. Tog körkortet på första försöket, och kunde inte önskat en bättre körskollärare än Fredi!! Räcker inte med att säga att det är en ”bra körskola”, vill du ha körkort, kör här!

Fredrik

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar?
Tveka inte att kontakta oss!